Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!



söndag 31 januari 2010

Det finns vitt och det finns vitt.....

Jag har precis öppnat ett skimrande kuvert.........i kuvertet står det vad jag ska göra den 22 maj i år.
Jag ska gå på bröllop! 


lördag 30 januari 2010

Dagen i bilder.....






Tre Ess på handen......

Ja, så ser dagens program ut.
Sovmorgon, Stallmöte, Städning.

Ingen av aktiviteterna kommer att lämna några avtryck för framtiden. Vårt stallmöte kommer troligtvis att handla om utsläpp, lunchpåsar och hösilage. Men Jan Brinks stallmöte innan tävling kan ha spelat en viss roll för tävlingsresultatet.........och om Gustav VI Adolf hade haft stallmöte kanske han inte trillat av sin häst i slaget vid Lutzen och då hade inte denna lördag sett ut på detta vis........

fredag 29 januari 2010

Det har klarnat upp.....

De grå dimmorna har skingrats, jag ser ljuset.......det kanske beror på att det är fredag? Önskar alla som tittar in en skön kväll.....

torsdag 28 januari 2010

Snacka om att ha fel självbild!

Jag var inne i en "syrianaffär" där de sålde festkläder för ett par dagar sedan. Jag gick runt i affären, vände och vred på alla blåsorna och kollade prislapparna med för den delen. Efter en stund kom ägaren och frågade mig om han kunde hjälpa till. Han betrakte mig en stund och sade sedan:
- Du är en typisk storlek 40 och så har vi korsetter därborta som gör att man ser smalare ut!
Det var nära att jag inte kunde hålla mig för skratt! Jag som fortfarande betraktar mig som en storlek 36!!!!!
Snacka om att jag behöver ändra självbild ha, ha, ha......

onsdag 27 januari 2010

Det snurrar på......eller vadå?


Löning idag.......... på jobbet var det tom en punkt på morgonmötet. Visst är det skönt när pengarna trillar in på kontot men så upphetsande är det inte.....det enda som hänt är att jag fått medel för att snurra vidare till nästa löning...

Alla dessa möten....

Det känns som om min agenda just nu är fullproppad av dem. Proffessionella möten, informella möten, representativa möten, vänskapliga möten, tillspetsade möten, konstruktiva möten, svåra möten, befriande möten......
Min privata och proffessionella sfär har kolliderat i en massa möten, som innebär nya utmaningar för mig, nya förväntningar, nya krav på uppfinningsrikedom och kreativitet och helt nya marker för mina fötter att beträda....

tisdag 26 januari 2010

Ibland kan micron vara en välsignelse.....

Arbetsmöte ända till klockan 17.30 och privatlivsmöte klockan 18.30...........dessemellan ska man hinna med ett ombyte av kläder, snygga till sig och så är man dessutom vrålhungrig!
Då är det tur att det finns sojakorv, minipizza och en micro! Inte höll väl mormor på så här?

Grusvägslivet ett betydligt lugnare liv?

måndag 25 januari 2010

Måndag betyder.....

Antingen att jag har en extra dag ledigt eller att en ny arbetsvecka börjar. Med andra ord så är jag ledig varannan måndag.......vilket inte är så dumt!

Problemet kan vara för mina arbetskamrater att hålla reda på när jag jobbar? Till dem säger jag att jag jobbar jämnt......smart vad?


söndag 24 januari 2010

Fotoassistent....

Det är så lagom att piggna till när det är nästan sängdags! Visst är det typiskt? Ett gäng glada katter fick mig att övergå till vaket tillstånd! Det går åt assistenter när det ska fotas kattporträtt. Mannen bredvid tog de seriösa bilderna och jag tog några före och efter bilder....
Håll till godo!
Vad i hela friden är det här de har lagt ut i vår soffa?

Fotografering? Läskigt, bäst att ligga lågt.....

Får jag lukta på den där grejen?

Det går ju bra att relaxa mellan tagningarna!

Tre trötta fotomodeller!

Gääääääässsp!

Det hjälpte inte med mat.....

Jag måste ha en kopp kaffe och en lur. Det värsta är att mannen bredvid har hittat chokladkakan som jag gömde undan. Som tur är vet han inte om att jag fick citronlakrits av mamma när hon var här......

Återkommer.......

Klockan är över tolv och jag har inte vaknat än......

Det är i alla fall så det känns. Ändå har jag varit i gång sedan klockan åtta. Mannen bredvid har rotat fram något ur frysen som han vill att jag ska angripa.......under tiden bjuder jag på lite bilder.




lördag 23 januari 2010

God mat, färre blommor!

Vildsvinsteken blev underbart god! Det bästa är att det finns en bit kvar till middag idag med. Mamma och pappas nya hus har ett så vackert blomfönster så min stora hibiscus fick följa med hem till dem. Jag har drivit upp hibiscusen själv och haft den sedan jag var tonåring så den är lite speciell. Den är stor som ett träd med djupröda, dubbla blommor. Den trivdes bra i min lägenhet men när vi flyttade till hus har vi inte haft något bra fönster åt den. Den trängdes till idag med oss i vårt datarum men nu är det ingen som kittlar oss i nacken längre. Jag tror den kommer att trivas bättre på sin nya plats där den får både ljus och utrymme!
Hibiscusens nya hem.

fredag 22 januari 2010

Obelix i all ära....

Idag ska jag prova vildsvinsstek för första gången! Jag känner redan dofterna......mmmm.....
 Jag har varken ätit eller tillagat vildsvin förut. Som tur är finns det massor av recept på nätet. Eftersom jag inte kunde avgöra vilket som var bäst gjorde jag en mix av de enklaste recepten. Så det blir vildsvinsstek marinerad i citronolja, krossad vitlök, apelsin- och kaprissalt och timjan. Till ska jag servera ugnsstekta rotsaker bestående av potatis, morötter, kålrot och sötpotatis samt en kantarellsås med en touche av svartvinbär. Vi dricker lite rött till detta.
Asterix och Obelix drack säkert mjöd till......fast de blev både högröstade och stingsliga. Vem kommer inte ihåg den stackars fastbundne trubaduren Trubadix försök att lätta upp stämningen? Men det är ju möjligt att han sjöng uruselt......eller så blir man omusikalisk av mjöd? Eller så blir man omusikalisk av vildsvinsstek, hemska tanke?

torsdag 21 januari 2010

Kan det bli för mycket av det goda?

Ja, det kan det........
Jag skulle bjuda mina föräldrar på vaniljmunkar igår men kunde inte hitta dem. Jag letade överallt.......till slut kom jag fram till att jag måste ställt dem på bilen när jag lastade in mina matkassar och åkt ifrån dem. Dröm om min förvåning när jag hittade dem idag i min arbetsväska! Så det blev vaniljmunk till morgonfikat, mums! Sedan blev det vaniljmunk till efterrätt! En av konstgruppens deltagare gick i pension idag och det tänkte inte jag på........för lite senare på eftermiddagen blev det tårta! Så nu sitter jag här med rund mage och ångrar mina synder.........men gott var det.

I morse.....

Kom jag i tid till jobbet.......igår kom jag i otid pga sådana här! Is på rutan kan ta tid att få bort! Det är svårt att beräkna tidsåtgången för att skotta fram bilen på morgnarna så här års.

onsdag 20 januari 2010

Vildsvin, rådjur, mufflon och nöt!

Nu är frysen proppfull! Mina föräldrar kom över med ett lass kött. Jag är så tacksam över att jag har möjlighet att köpa kött på detta sätt. Det är inte lätt att veta som konsument hur djuren har haft det....men äter man viltkött och utegångsnöt så vet man att de med största sannolikhet har haft ett bra djurliv.

tisdag 19 januari 2010

Mina tisdagar.....


Jag arbetar långpass. Full dag plus konferens...om jag orkar så försöker jag ta mig ut en sväng på kvällen för att få lite luft och göra något nyttigt. När jag kommer hem är jag ganska trött.....så vad finns det att skriva om? Jovisst, alla tisdagar är inte likadana, men de flesta är det. Så jag bjuder på lite bilder i stället. Varsågoda en påfågelöga och en tistelfjäril!

Jobba, jobba, jobbat.......

Det finns jobb och det finns jobb.......en del är roligare än andra!

måndag 18 januari 2010

I slutet av en riktigt bra dag....

Jag letade efter en bild som kunde symbolisera en riktigt bra dag och fastnade för denna. Lite grann från ovan, lite himmelsk......
Varför har denna måndag varit så bra? Jo, jag har fått disponera den helt själv. Jag började med sovmorgon och kaffe på sängen. Sedan tog jag en promenad med en väninna. Lunchen lagade jag till igår så det var bara att ta för sig ur kylskåpet. Efter lunch åkte jag ut till stallet och tog en ridtur i skogen.....där var bara jag, Frisse och rådjuren. Nu ska jag alldeles strax ta en dusch och snygga till mig, sedan är jag bortbjuden på ett glas vin. Hur bra kan en måndag bli egentligen?

söndag 17 januari 2010

Jag bjuder på vilda tulpaner.....

Jag visste inte att det fanns vilda tulpaner i Sverige, men det gör det, på Gotland! Bonden, som vi hyrde hus av i våras, hade en hel äng fylld av dessa doftande skönheter. Jag fick plocka så mycket jag ville. Det gjorde jag, hela veckan fylldes köket av den underbara doften av en bukett gula tupaner.
Varför bjuder jag på detta idag? På mitt program står bara tvätt, matlagning och städning, tulpaner är så mycket trevligare......

lördag 16 januari 2010

Jag har varit ute en sväng....

.....och konstaterat att det är ca trekvart mer dagsljus nu än innan jul. Det är stor skillnad....jag behöver inte använda pannlampan när jag är ute och rider längre. Idag var det så härligt i skogen, det var tyst, det var vackert och det var vindstilla.

Kaffe på sängen......

En liten tradition som jag uppskattar väldigt mycket.......nu är det förstås sällan det serveras sådana här mackor till men ändå! Kaffe på sängen är helg för mig.......förr när jag arbetade natt var det ett sätt att vakna-utan-att-få-huvudvärk knep. Nu är det uteslutande mysigt att få avnjuta den första kaffekoppen horisontellt.....

fredag 15 januari 2010

Intressen: natur, friluftsliv, god mat, sköna hemmakvällar........

Mitt friluftsliv kommer att bestå av att skrapa rutorna på bilen, sedan ska jag passera en massa natur på väg till frysdisken där jag ska fånga räkor som lite senare ska intagas i soffan insvept i en skön filt.
Skulle sitta fint med en sådan här också.......men det kan jag drömma om, i bästa fall går det något sevärt på TV de moderna hushållens alternativ till en varm brasa.

Sköna fredag.....

Vi har haft en minst sagt innehållsrik dag på jobbet. Ibland vet man inte ens i vilken ända man ska börja? Men nu går det inte att börja någonstans i alla fall och det känns rätt skönt. Dessutom är jag ledig på måndag......
det ska blir riktigt skönt! Jag tror att jag ska börja min helg med att göra som båten på bilden......jag går i ide en liten stund helt enkelt!


torsdag 14 januari 2010

Tillsatsfri mat.....

När jag började äta tillsatsfri mat var det inte så lätt att hitta produkter utan konserveringsmedel, färgämnen, smakförstärkare, klumpförebyggande medel och annat. Idag är vi betydligt mer medvetna om vad vi stoppar i oss och produkturvalet har ökat. Det här kommer inte att bli en matblogg. Men det är många som undrar om det är möjligt att äta nyttigt, billigt, enkelt och snabblagat samtidigt? Så därför kommer jag ibland att publicera mina tillsatsfria recept.........fast mest för att jag ska komma ihåg dem förstås!
Nudelsoppa med smak av tomat och kokos
Finhacka 4 schalottenlökar. Fräs dem med ekologisk rapsolja i en kastrull och krydda med paprikapulver och ett paket fryst basilika, rör om ordentligt. När löken är mjuk tillsätter du två paket passerade tomater ( finns tillsatsfria sådana) och lika mycket vatten. Bryt och lägg i 2/3 paket fullkornsnudlar. Smula sönder och lägg i 2-3 ekologiska grönsaksbuljongtärningar beroende på sältan. Häll i en burk ekologisk kokosmjölk och rör om ordentligt, låt allt koka upp och sätt sedan ner värmen. Hacka slutligen i två gröna avlånga chilifrukter. Låt alltihop småputtra tills nudlarna är mjuka. Soppan är klar på ca 15 minuter.

Det dröjer ett tag innan man kan bada från den här bryggan!

Hemvändare.....är inte detsamma som hemma och vänder

Jag är hemma och vänder. Vid varmare väder har jag med mig stallkläderna till jobbet för det tjänar jag tidsmässigt på. Men nu blir det så mycket kläder att ta med sig pga väderleken. Dels har jag många lager kläder på mig till jobbet, sedan byter jag om till arbetskläder när jag arbetar och sedan är det underställ och överställ och jag vet inte vad för att klara kylan i stallet!
Så därför åker jag hem och byter om och passar på att ta mig en kopp starkt kaffe också! Så här års behöver man STARKT kaffe! På jobbet serveras endast svagt kaffe, så svagt att det behöver spädas ut med mjölk för att bli drickbart och då blir det ju ännu svagare........
Så nu avnjuter jag en mugg välbryggt kaffe.......mmmmm, det är bara utsikten som fattas!