Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!



onsdag 31 mars 2010

Snart är snön borta.....

....och det ska bli skönt! Jag skrev att april skulle bli en fullspäckad månad för mig och jag börjar redan känna av det. På jobbet börjar det dra ihop sig till utställning. Media har visat intresse så det är möjligt att det blir en del intervjuer. Vårsäsongen närmar sig i parken där jag arbetar ett par dagar i veckan, vilket innebär att vi kommer att få en massa uppdrag att utföra på en gång. Privat har jag gått på betongkurs och föreläsningar....med andra ord inga fritidsproblem just nu. Jag försöker komma ut till Frisse när jag får en liten lucka. Så snart det mesta är gjort åker jag till Toscana och återhämtar mig med akvarellblocket och kameran i högsta hugg. Det är verkligen något jag ser fram emot, men risken är stor att jag inte hinner längta.....

tisdag 30 mars 2010

Dagens fullmåne en påminnelse......


Vårdagjämningens fullmåne, en påminnelse om ljusare tider för mänskligheten. Den mest hoppingivande av årets fullmånar, den som förebådar något gott......
En tid av värme och ljus närmar sig.....
Bilden är lånad med tillstånd av min favoritfotograf.

måndag 29 mars 2010

Ingen mat?

Alla dessa tiggare......när jag började på universitetet 2005 blev jag bestört över att se alla tiggare på Stockholms tunnelbanelinjer. Det var något jag aldrig upplevt tidigare....
De flesta tiggare är organiserade med förtryckta lappar om sjuka släktingar som behöver hjälp med pengar till operationer och liknande. Men i dag kom det en kvinna och tiggde om pengar till mat....om det är sant som hon sade så är det beklämmande. Undrar vad som skulle hända om man bjöd henne på ett mål mat? Enda kravet skulle vara att hon följde med till min avstigningsstation så kunde jag köpa en kebab eller något liknande åt henne.

Sommartid........underbart!

Idag är det en ny dag......min lediga måndag som jag frivilligt "offrar" för betongkurs och Frisse!
Härligt! Och vi är närmare ljuset, som ni ser på bilden!
Nu ska  jag ta morgonkaffe innan det bär av.....hoppas ni får en bra start på veckan!

söndag 28 mars 2010

Gåtan är löst....

Ibland når man inte ända fram fast man försöker.....då får man inse det och ta en annan väg!


Gåtan är löst men inte problemet Jag har skrivit en del om energislukare. Vilket resulterat i att jag sovit mig genom helgerna. Likaså denna helg......nu har jag kommit på var energislukaren är och varför? Men jag har ingen lösning på problemet. En sak är i alla fall säker, en förändring måste till...
Det finns många olika sätt ser jag redan nu, men vilket är det bästa?

lördag 27 mars 2010

Om hockey....

Tvillingbröderna Sedin leder poängligan i NHL vad hade hänt om de var femlingar?

fredag 26 mars 2010

torsdag 25 mars 2010

Tro eller vetenskap?

Jag har suttit på föreläsningar hela dagen. Intressanta föreläsningar av professorer, forskare, psykologer m.fl.
Inledningsvis uppmärksammades åhörarna på människans genetiska släktskap med schimpansen, det de flesta åhörarna inte kände till är att människan uppvisar exakt samma släktskap med potatisen.
En av föreläsningarna ville visa på de dilemman forskningen stöter på. Många forskningsresultat bygger på ofullständiga studier, där materialet har varit för litet. Andra studier har problem att hitta relevanta jämförelsegrupper. Några studier brottas med placeboeffekter. I många fall publiceras inte studier vars resultat inte stöder forskarens/forskarnas hypotes. Åter andra studier utsätts för kommersiella påtryckningar eftersom det finns mycket pengar att hämta om forskningen kan påvisa ett visst samband. Är detta något att förvånas över?
Nej, egentligen inte! Frågan är om vi är vi benägna att tro allt vi ser och hör, eller om vi beaktar denna problematik innan vi drar våra slutsatser? 

onsdag 24 mars 2010

Andas in, andas ut.....

Andas in, andas ut, så börjar livet och så tar det slut.....
Andas in, andas ut.....
Det finns inget vi kan göra.....eller jo, vi kan finnas, vi kan lyssna, men inget säga eller göra som förändrar. Själva livet, utgången av individens kamp för att överleva ligger utanför det vi kan påverka. En vän väntar på det sista andetaget......en förlorad kamp mot cancern. En tapper strid in i det sista.....men likväl förlorad.
Till minne av er som förlorat striden men ändå vunnit min och alla andras respekt och beundran.....
Ursula, Inger, Carina, Lisbeth, Inga-Britt, Linda, Stefan, Bo, Ingvar och Åsa jag kommer aldrig att glömma er.........

Det är inte alltid vädret som är orsaken......


....till att man gärna drömmer sig bort en stund.

tisdag 23 mars 2010

En gråmulen dag kan också vara vacker......

Mild gråskala, vindstilla, vilsamt......
Idag var en sådan grå och vindstilla dag......allt har stämt in utom det sista. Jag har motionerat genom att bära plank, gipsskivor, spånskivor, plywood, gamla möbler, m.m. Vi har städat ur tre förråd på jobbet.....när det var klart åkte jag till Frisse och mockade, packade höpåsar och tog en ridtur. På hemvägen handlade jag, sedan klippte jag till mannen bredvid med saxen. Nu har jag bara det sista kvar......dvs att avsluta min dag vilsamt i sängen.

Bloggmöblering.......eller vad det nu kan heta?

Hattingen i Tyskland
Luxemburg

Jag var inne och kopierade bilder på min gamla blogg och hittade en del reseskildringar jag gjort. När jag tittade på bilderna fanns det intressanta fakta som jag själv glömt bort.......så nu funderar jag på att lägga in mina reseskildringar på denna blogg i någon form. Det skulle vara bra med någon typ av länksystem i sidokolumnen så att man lätt hittar det man vill läsa om. Jag ska klura vidare på det......bra förslag mottages tacksamt!

måndag 22 mars 2010

Potthål och punktering....

Ja, så kan man väl sammanfatta den här dagen. Jag vet att jag hade en bra däckbild på min förra blogg som kunde illustrera detta men jag hittade den inte. Så det får bli den här röda tavlan som får symbolisera detta målad av en konstnär i vår konstgrupp. Röd ilska och frustration samt kärlek till mina kollegor som hjälpte mig med däcket. Hela fälgen pajade pga ett rejält tjälskott i vägen som jag inte hade en chans att upptäcka pga snö och annat. Idag var det någon som fyllt igen hålet. Kanske jag inte är den enda som fått däcket punkterat där? Nåväl, nu sitter ett nytt däck på bilen och jag kan köra vidare i livet.......

söndag 21 mars 2010

Igår var det vår eller en del ska nog inte ha för mycket fritid!

Idag ser det ut så här igen. Det betyder att min ena grannes dagliga sysselsättning är räddad! Då kan han nämligen ägna förmiddagen åt att skotta fram sina kantstenar. Det har han gjort hela vintern och ni vet ju hur mycket snö det har kommit från ovan. Vi andra har låtit våra kantstenar begravas under snömassorna, plogbilen likaså. När jag backat ut min bil har han gått och tittat efter så att jag inte backat på hans prydligt framgrävda kantstenar. Och det är klart att vore de inte framgrävda så hade jag ju inte haft en aning om deras placering under snön. För ett par veckor sedan kom det upp en liten handtextad skylt också, bredvid brevlådan........men den är inte riktad till mig för där står det "Rasta inte hunden här!" och än har jag inte börjat skälla.......

lördag 20 mars 2010

Koltrasten sjunger........då är det vår!

Idag när jag kom hem hörde jag koltrasten sjunga sina vårsånger. Den gör mig så glad för den sjunger så underbart vackert. Koltrasten inspirerade även Beatles och den fick en egen låt uppkallad efter sig. Koltrastens sång är ett av mina favoritvårtecken!

fredag 19 mars 2010

Italien, är inte bara Rom...

Nej, det finns fler floder än Tibern och det finns fler broar än denna.........i Florens till exempel. Nu är resan bokad......Toscana, Chinciano Terme, Val d´Orcia here I come! Jag har "värmt upp" med en Campolieti för att känslan ska infinna sig.

torsdag 18 mars 2010

Pluggar Toscana...

En kollega har Toscana som en av sina favoritresmål. Han har tipsat mig om städer att besöka. Volterra, Lucca, San Giminiano, Siena, Chinciano Terme m.fl. Vi har tänkt att bo i provinsen Siena och sedan bila runt och se oss omkring. Mannen bredvid är intresserad av Val d´Orcia området som är världsarv tillsammans med San Giminiano som ni ser på bilden. Att planera resan är halva nöjet eller hur?

Nu är det snart dags för en ridtur!

Den här bilden är tagen 2004 tror jag......
På den tiden hade jag egen häst och förmånen att tillbringa några veckor på fantstiska ridvägar i den svenska sommaren.
Idag väntar Frisse på en islossningstur eller något liknande.

onsdag 17 mars 2010

Omstrukturering pågår.....

Här gäller det att få alla bitar på plats! Inser att april månad kommer att bli en fullspäckad månad för min del.
Det är tyvärr Frisse som får stryka på foten för att få plats med alla aktiviteter. Förutom konstutställning och en halv betongkurs så ska jag hinna med en del privata göromål och min drömresa.......allt på samma månad!
Men i maj ska det väl bli lite lugnare hoppas jag?  På något konstigt vis har sommarmånaderna blivit intensivare, för det är då ska man hinna med allt!

Här är bilden som får representera oss på utställningen!

Fast fotad av ett proffs och i bättre ljus förstås! Vernissagekorten är klara så nu gäller det att fundera ut vilka vi ska inbjuda?

tisdag 16 mars 2010

Tisdagsglamour?

Den här bloggen handlar om min vardag. Och eftersom jag inte går på mingelpartyn sju dagar i veckan eller blir helt uppgiven av att mitt favoritläppstift har slutat tillverkas så är mina tisdagar rätt oglamorösa.......
Jag tillhör den sortens människor som använder mina tisdagar till att göra rätt för mig, i nio och en halv timme....
När det är gjort är jag trött........men det hindrar mig inte från att ladda ner lite glamour, för vad är egentligen det?

En weekend i Rom kan vara glamour

Ett fång rosor kan vara glamour

Att åka släde kan vara glamour

Att hoppa på ett plan och åka till sina drömmars mål kan vara glamour

Allt det där gör jag ibland.........så nog tusan finns det lite glamour i min vardag ockå. Men inte idag.

måndag 15 mars 2010

Sista dagen på betongkursen?

Ja, det skulle det ha varit om inte jag lyckats snika mig till ytterligare tre kurstillfällen. Jag hade turen att få dela nästa kurs med en kurskamrat. Det innebär att jag får "offra" mina lediga måndagar, men jag får kursen betald! Kul har det varit hitills och jag har lärt mig massor.....

Här tar jag bort gjutsand från reliefplattan jag gjöt förra gången
När jag skrapat bort all sanden bearbetade jag plattan med spissvärta

Så här blev mitt första mosaikfat

Patinering av den första skålen jag gjorde. Jag börjar med färgpigment och vatten.

För att binda färgen går jag över med spissvärta. Nästa gång ska den putsas.
Nu är det bara ett litet krux som återstår, hur får jag hem allt?


söndag 14 mars 2010

Båtmässan.....

En påminnelse om den stundande sommarens båtliv?
Jag har vandrat runt bland montrarna och tittat in i betydligt bekvämare segelbåtar än vår.
Men hur lägger man till vid en sådan här ö med en sådan? Svaret blir helt enkelt, det går inte.....vill man uppleva ytterskärgårdens små kobbar och vikar får man segla obekvämt. GPS i all ära men det förändrar inte bottendjupet....
Så vi behåller vår lilla H-båt. Inget för de bekväma, men den bjuder på härlig segling!
Fartigt utanför ruffönstret!

lördag 13 mars 2010

Jag har fått ett släktvapen.....

Jag är numera upptagen i Långarydssläkten. Hur gick det till?
Min svärfar har varit ensambarn, uppväxt i en tid då det inte var rumsrent att vara född utom äktenskapet. Hans mamma hade sällskap med en man och blev gravid. Hon ansågs inte god nog av mannens familj och därför blev det inget giftermål. På den tiden kunde en man komma undan med det.......och min svärfar hade ingen kontakt med sin far under sin uppväxt. Min svärmor var också ensambarn, så min man är uppvuxen utan närmare släktingar. Nu när min svärfar kommit upp i åren och hans far varit död sedan länge så fanns det frågor som han inte ville lämna därhän. Hade hans pappa någonsin gift sig? Hade han i så fall fått barn? Kunde det finnas nära släktingar i livet?
Genom efterforskningar hittade han sin halvsyster som inte hade en aning om att hon hade en halvbror.....de har numera en ömsesidigt givande kontakt. Med denna syster har det dykt upp kusiner, pysslingar och andra släktingar från olika hörn av Sverige. Förra veckan fick vi ett brev som bekräftade att vi alla tillhör Långarydssläkten som är med i Guiness rekordbok. Överraskningar tillhör livet eller hur? Och det är tur att vissa saker förändras, idag är det t.ex. okay att vara född utom äktenskapet och man kan inte undandra sig faderskapets förpliktelser helt och hållet.

Det går inte att få för många tulpaner!

Jag presentade mig själv med 20 papegojtulpaner här om dagen! Nu lyser de ikapp med vårsolen.....till att börja med ska jag ut på en ridtur och sedan ska jag tillbringa eftermiddagen och kvällen med nya släktingar!
Jo, jag har fått nya släktingar på min mans sida.......och de är inte nyligen födda om ni trodde det....

fredag 12 mars 2010

Höjden av relaxation.......

En som kan konsten att relaxa....
Jag har sovit i nästan tre timmar! Jag har fått lite vitt i glaset! "Kottarna" är på spisen!
Helgen kan börja!

Härliga fredag! Eller vad jag nu ska kalla det?


Min arbetsdag kan sammanfattas så här:
Vattenläcka i taket......
Vi har numera ett jättestort inomhusväxthus!
Vi måste nog riva ett par väggar för att få plats!
Jag har fått en vacker kärleksdikt.....
Om man inte packar kundvagnen rätt trillar sakerna ur när det lutar......denna obrytbara fysiska lag har gjort att jag idag upptäckt (ännu) en ny talang hos mig......
Jag kan springa baklänges med en kundvagn i en rulltrappa! ( en talang som jag inte visste att jag hade)
Jag har grillat korv utomhus för första gången i år!
Nu vet jag äntligen vart all min energi tar vägen!

torsdag 11 mars 2010

En historisk vårvintertur....en mordgåta?

 Skidspår.....kanske på samma ställe som julen 1791?

Hus framträder mellan träden. Kom gästerna i smyg denna jul eller smiddes planerna under inflytande av julbordets drycker?
Var det lugnt och stilla på gården denna juldagsmorgon eller hördes uppretade rösters missnöje över det styre som rådde i landet?
En ytlig julefrid, vackert ligger gården inbäddad i den vita snön medan vintersolen gör ett försök att värma de valmade tegeltaken. Gick gästerna till sängs denna natt eller möttes de av morgonljuset?
Planerna som smiddes kring julbordet skulle komma att förändra Sveriges historia......
Gästerna ger sig av igen.....planerna sätts så småningom i verket. En svensk regent blir brutalt mördad.....

onsdag 10 mars 2010

Ut och lufta sig....

Det måste vara skönt när man är ko......den här bilden tog jag i februari! Jag har inte sett kor ute så tidigt förut vad jag vet? Men den här bonden har en skön sydsluttning i lä utanför ladugården.......
Jag bytte bort min luftning idag mot en tupplur! Jag vet inte om det var ett bra byte men det var i alla fall ett skönt......

Solskenspris!


Det passar bra med ett solskenspris nu när vårsolen skiner eller hur? Priset har jag fått av Marielouise som driver bloggen  Mitt Vilorum. Jag delar ut priset till 12 solar som lyser upp bloggvärlden, varsågoda!


Dela gärna ut priset till andra vårsolar!

tisdag 9 mars 2010

Efter en bra start följer en bra fortsättning.....


Långt till Toscana

Helt logiskt måste det vara så. Därför har min tisdag varit jättebra! Det bästa med idag var att jag har fått semester beviljad......det betyder att jag kan börja drömma om Toscana på allvar! Jihaaaa! En dröm har kommit närmare sin uppfyllelse......

måndag 8 mars 2010

En riktigt bra start på veckan!

Jag har ingen anledning att klaga på måndagarna för tillfället. Betongkurs och ridning står på schemat kan det bli bättre?


Mosaiken på mitt betongfat börjar ta form!


En kurskamrats betongfat hon har ett lite annorlunda upplägg än tekniken jag använde.


Idag provade jag att göra en reliefplatta i gjutsand. Den går att använda som bord, väggdekoration eller trädgårdsplatta. Det är otroligt vad man kan göra i detta material. Jag ska visa fler exempel längre fram. Idag ordnade jag så att jag får gå tre extra gånger på betongkursen. Fem gånger kändes inte tillräckligt av någon anledning!