Välkommen till min blogg! Här skriver jag om min vardag. En värld av bilder, fotografier, konst, betong, kultur, natur, resor, hästar och en hel massa bokstäver!



tisdag 31 augusti 2010

Sol, Salt och Säl

Nu är jag hemma igen efter att ha besökt ett Marstrand som bjöd på sol.....
salt och.....
säl!

lördag 28 augusti 2010

Ett besök i Trosa

Solrosor vid vägen....
Vi tog en promenad och njöt sedan av en trerätters middag på en restaurang.
Åpromenaden i Trosa
Mitt i Trosa såg vi en grönbena. Den gick och åt på en översvämmad gräsmatta och brydde sig inte om alla flanörer som spatserade förbi på gångvägen. I skärgården är de normalt skygga och svårfotade. De flesta förbipasserande såg den inte eller så trodde de kanske att det var en vanlig skata.....de flesta jag känner vet ingenting om fåglar.

Grönbena heter jag och ska normalt inte kunna fotas med denna kamera!

Marstrand.....inte bara semester

I morgon åker jag till Marstrand i Bohuslän med mina kollegor. Vi ska ha planeringsdagar med jobbet.
Hoppas att vi får lika fint väder som sist jag var där.....

fredag 27 augusti 2010

Inte så ambitiöst helgläge stundar......

Inte alltför ambitiösa katter....

Överambitiös? Vad är det egentligen? Har omgivningen för låga ambitioner eller innebär det att dina idéer och din kreativitet kommer att bromsas för att du är för "duktig"? En kollega till mig som arbetat som företagscoach berättade att när hennes chef kallade henne för överambitiös så sade hon upp sig. Hon insåg att hon med sina idéer och ambitioner skulle "kvävas" på sin arbetsplats. Hon fick arbetet gjort på halva tiden för att hon kunde arbeta strukturerat. Men hennes arbetssätt satte press på hennes medarbetare att leverera........ och de hade ju haft det bra, tills hon kom dit.
Istället för att berömma henne för hennes organisationsförmåga och effektivitet så kallade chefen henne överambitiös......
Nu stundar i alla fall en icke så ambitiös helg.....jag ska snart göra som katterna på bilden.

torsdag 26 augusti 2010

Drömmen om en skärgårdsö.....

Idag drömmer jag mig bort till de yttersta kobbarna. En stilla kväll i solnedgången när himlen färgas svagt rosa. Att få gästa en ö en sådan sommarkväll med penseln i hand är en gåva.
En skarp kontrast till en hektisk dag på jobbet där allt inte utvecklar sig riktigt som man tänkt sig.......

onsdag 25 augusti 2010

Trasan är uppe!

Jag blev nedkallad till stranden för att dokumentera defileringen med "trasan uppe" som vi brukar säga.
Spinnaker heter det på finspråk. Den är så "retro" att den nästan är cool. För vem köper en neonrosa spinnaker idag? Båten som har har nummer 14 i seglet är också åt "retro" hållet och lyssnar till namnet "Tampolina"......

Jodå, jag har också seglat "trasa" i sommar. Jag har inte "bara" sytt gardiner.....

tisdag 24 augusti 2010

Solen går ned och solen går ned

Har man sett en så har man sett alla. Men så är det inte.....ingen solnedgång är den andra lik. Ett bra ställe att njuta av solnedgången är Hovs hallar på gränsen mellan skåne och halland.
Idag bjuder jag på sommarens solnedgång där......istället för att skriva om något som inte har hänt denna vanliga vardag.

måndag 23 augusti 2010

Årets sista bad?

Så här ser den ut vår badplats. Det är så skönt att bo nära vatten. Vi har bara några hundra meter att gå från vårt hus för att komma hit. Vår granne kom förbi och undrade om vi inte skulle ta ett dopp. Det kan ju vara årets sista? Något år har vi kunnat bada en bit in i september men när nätterna blir längre kyls vattnet av snabbt.

Det var så skönt, vattentemperaturen är fortfarande över 20 grader och jag tog en lång simtur.

söndag 22 augusti 2010

Flyget i Sverige 100 år!

Idag tog vi oss in till Gärdet i Stockholm för att se på flygplan. Vi var inte direkt ensamma.

Vi fick se en räddningshelikopter i aktion.


Huvudattraktionen var en Blériot XI samma plan som flög på Gärdet sommaren 1910

Här kommer den.....

Tjohooo!
Sommaren 2009 flög piloten Mikael Carlsson detta plan, som han renoverat själv, över engelska kanalen och gjorde om Blériots bedrift från 1909
När uppvisningen var över kunde vi beundra den vackra propellern i trä...

och konstatera att en flygning i detta plan nog inte är alldeles bekväm.

lördag 21 augusti 2010

Underhållning......

Med det menar jag underhållsarbete. Helgerna brukar få ägnas åt det man inte hinner i veckorna.....dvs underhållning på det mer praktiska planet.
En del av vår semester fick också ägnas åt denna typ av arbete i år. Gardinsömnad föll på min lott. Vad gör man när fönstret mäter lika brett som tyget, dvs 150 cm, och man inte vill skarva?
Jag klurade och knåpade och detta blev resultatet.......

Svärfar hade gjort klädkrokar i enträ, dessa fick nu tjäna som gardinstång. I uppfällt läge blir det en gardinkappa som släpper in både ljuset och ger oss utsikt över vattnet.

Genom att sy in träribbor i gardinen ligger tyget dikt an mot väggen när den ska tjäna som rullgardin. Och släpper inte in så mycket ljus.

I nedfällt läge blir gardinen en rullgardin.

Två handsnidda träfåglar som jag hittade i Båstad fick också flytta in.

Sköna fredag!

Jo, man uppskattar fredagarna mer när man jobbar. På semestern flyter dagarna ihop och det spelar ingen roll vilken veckodag det är. Till och med måndagarna är okay.
Programmet var späckat idag, direkt efter jobbet åkte jag och provred en häst, sedan hann jag precis hem för en dusch innan det var dags att ge sig av på fest.
Nu sitter jag här mätt, gäspig och belåten........och det bästa av allt, sängen väntar!

torsdag 19 augusti 2010

Kan det verkligen vara möjligt?

För en stund sedan blev jag bjuden på kräftskiva.  Jag tycker väldigt mycket om kräftor. Bara i år har jag hunnit med två kräftskivor. Bägge gångerna har vi fått tag i riktigt goda kräftor....kinesiska jumbo.

En av mina arbetskamrater beskrev utförligt ett kräftkalas de hade haft med svenska kräftor fiskade i Arboga. Jag har aldrig ätit svenska kräftor någonsin.
- Är de verkligen så mycket bättre? undrade jag.
- Åååååh! stönar hon nästan lite uppgivet, de är såååå goda!
- Exakt hur mycket godare? vill jag veta.
-Om du har ätit svenska kräftor en gång så vill du inte ha något annat!
-Så du tycker att jag ska köpa svenska kräftor och prova?
- Nej gör inte det! Du kommer inte att uppskatta det som bjuds på kräftskivorna framöver om du gör det. Och svenska kräftor är så dyra. Gillar du kinesiska kräftor så ät dem!

En gång blev jag bjuden på färsk hummer. Den var fångad samma dag och vi fick själva koka den. Inget för mig kan jag lova, djurvän som jag är. Eftersom mina vänner inte har samma känsla för djur som jag, tvingade jag mig själv att koka dem. Allt för att de vackra humrarna skulle lida så lite som möjligt.
Den måltiden är en av de godaste jag någonsin upplevt! Färsk hummer är en riktig delikatess, inte konstigt att den är så uppskattad!
Om det är lika stor skillnad på svenska kräftor och kinesiska som det är på färsk och fryst hummer så ska jag nog inte prova svenska kräftor. Jag har nämligen inte köpt fryst hummer sedan den gången. Inte heller har jag ätit färsk hummer sedan dess....
Det kan alltså vara möjligt....
Kinesiska Jumbokräftor, gott för den som inte vet av något annat!

onsdag 18 augusti 2010

Andra arbetsdagen= godnatt när man kommer hem

Andra arbetsdagen........när jag kommer hem är jag hungrig men har ingen inspiraton alls. Tänk vad mycket roligare och lättare det går att fixa mat när man är ledig.
Idag lade jag all inspiration och energi på målarcirkeln och sedan var det slut på den (energin alltså).

På jobbet serverades det spagetti och köttfärsås så jag kopierar det, så slipper jag tänka nu när hjärncellerna ändå gott och lagt sig, smart vad?

tisdag 17 augusti 2010

Nio och en halv timme!

Det kallar jag rivstart! Så började min första arbetsdag efter semestern.......
Dessutom sov jag dåligt.... det brukar jag göra när jag vet att jag ska ändra rutinerna. Fast jag bekymrar mig inte.....tröttheten tar ut sin rätt i slutändan i alla fall.

Säng, säng, säng, sova, sova, sova........
Nya sängarna på plats i den nyrenoverade sjöboden. Här sover man gott. Vyssjad till sömns av syrsornas musik och väckt av måsarnas skri........

Syrsa på besök!

måndag 16 augusti 2010

Konstigt väder....

Det har vi haft mycket av den här sommaren. Sådana här dimmoln brukar förekomma på våren och hösten i skärgården men mycket sällan sommartid. I år har det sett ut så här ungefär varannan dag. Ibland har de lättat och släppt fram solen under eftermiddagen, men det kunde lika gärna bli regn utav dem. Vackert trollskt är det men inte särskilt somrigt......

söndag 15 augusti 2010

Starta upp igen....och bli rutig?

Det tar ett par dagar att starta upp ett hem som legat nere i fem veckor. Kylskåpet som ekade tomt igår har fyllts med varor till bristningsgränsen....
Ska vi äta upp allt det där? Ja, man kan ju undra när man ser alla kassar vi släpat ut från stormarknaden.
Tvättmaskinen behövde medel för att kunna sluka all tvätt.....men nu brummar den förnöjt i badrummet ackompanjerad av torktumlaren.
Gräset ska klippas, blommor ska vattnas, nycklar ska hämtas......
Nu börjar det igen.......
Vadå? Vardagen......det mer inrutade livet.


Men det betyder egentligen bara att man inte kan ligga här riktigt lika länge.....

lördag 14 augusti 2010

En spegelblank morgon vid havet.....

Semestern började och slutade spegelblank.....
Se bara!
Semesterns första dag......

Semesterns sista dag på ön.....

Finns det något underbarare än att vakna en spegelblank sommardag vid havet? Jag går de få stegen ner till klipporna med handuken under armen och necessären i näven. Efter en grundlig intvålning glider jag ner i det ljumma vattnet. Det är bara jag, klipporna och havet. Allt är stilla, gränserna suddas ut och smälter samman......
En sådan här morgon är sällsam, snudd på gudomlig och utstrålar frid.......
Jag lever länge på den.........den gör min sommar.

lördag 7 augusti 2010

Inne igen!

Jo, det blev en liten sväng.....
Först åkte vi till Karlskrona och stannade över natten i Carlshamn. Vi fortsatte mot Båstad och besökte även Mölle och Arild.
Från Helsingborg tog vi färjan över till Tyskland och stannade en natt i Oldenburg. En kort men intensiv tripp blev det......
Eftersom jag inte har möjlighet att ladda ner bilderna nu så kommer en utförligare beskrivning av min lilla tripp lite längre fram.

söndag 1 augusti 2010

Uflyktsdags?

Sitter som bäst och funderar på om vi skulle ta och ge oss iväg på en trevlig utflykt. Förslagen är många.....
en svampletartur i skogarna hos mina föräldrar, Öland, Båstad, en glasrikesväng?
Vi får se vad det blir.....
Vädret bestämmer......och det är ostadigt just nu. Lika ostadigt som våra planer. Sängarna till boden kommer i slutet av nästa vecka och byrån vi sett ut finns närmast i Linköping.
Det innebär att vi är "bodlediga" just nu. Om det inte vore så blåsigt kunde vi ta segelbåten ut i övärlden. Visst går det att vara ute och segla även sådana här veckor......men när vi nu kan välja......